17 Ekim 2015 Cumartesi

JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND(2012)



   17 yaşındaki Sean Anderson (Josh Hutcherson) gizemli bir adadan sinyal aldığını söyler ve bunu gönderen kişinin maceraperest büyükbabası olduğunu düşünerek sinyalin peşine düşer; fakat üvey babası Hank(Dwayne Johnson) onu bu maceradan vazgeçiremediği için babalık vazifesini yerine getirmek amacıyla peşinden gider ve beraber bilmedikleri bir serüvene başlarlar. Yalnız bilmedikleri bir şey vardır ki sinyalin geldiği yer haritada gözükmemektedir. Sırf parasını alabilmek için onları  koordinatların olduğu yere götürebileceğini söyleyen helikopter pilotu Gabato ve onun güzel kızı Kailani’da bilmeden bu maceraya dahil olurlar. Helikopterin bir fırtınaya tutulmaları ve sonrasında gözlerini bilmedikleri bir adanın sahilinde açmalarıyla herşey değişir. Aksiyon , macera türündeki ABD yapımı film 2008 yılında çekilen dünyanın merkezine yolculuk(Journey to the Centre of the Earth) filminin devam filmidir.

























K.S.: Sean, Jules Verne’ nin gizemli adaya yolculuk kitabında adanın yerini gösteren şifreler olduğunu düşünüp peşine düşer. Şifreleri üvey babasıyla çözdüğü sahnelerde ben bile heyecanlandım. Dwayne Johnson’ı daha çok  Fast and Furious serisindeki polis rolüyle tanıyoruz ve böyle eğlenceli bir rolde görmek farklı oldu ama güzel de oldu. Özellikle sürekli 32 diş gülmesi ŞAHANE.. J Filmin türüne komediyi de ekleyebiliriz. Zamanında 3D yayınlandığı için görüntüler çok canlı ve renkli , yani sizi alıp gerçekten bambaşka diyarlara götürebilir. Bunlar filmin eğlenceli kısmı ,  acı kısma gelirsek filmde bi numara yok L  yani size verdiği bi mesaj, öğüt ya da herhangi bir şey yok. Yaş sınırı 18 ve altı izleyebilir diyebilirizJ. Eğlenceli bir film, ne kadar saçma gelse de bırakamıyorsunuz .

F.Ö: Film bittikten sonra kendi kendime filmi nasıl bulduğuma dair kritik yaparken; eh işte , fena değildi , kötüde değildi , ama durup da birine bu filmi izlemesi için tavsiye etmem diye düşündüm. Alexander (Michael Caine) ve Hank ( Dwayne Johnson) ikilisinin filmdeki tatlı atışmaları dışında filmde beni çeken pek bir şey olmadı. Tabi belki de 3D izlemediğim için sahnelerin albenisine yakalanamadım. Vaktiniz bolsa ve fantastik komedi karışımı bir filmden zevk alacağınızı düşünüyorsanız izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder